Op zoek naar sneeuw
Door: Debora
Blijf op de hoogte en volg Debora en Lammert
22 Februari 2010 | Canada, Golden
Weer even een berichtje van ons, vanuit Canada. We zijn eindelijk vertrokken uit Nelson. Het beviel ons daar zo goed dat we daar uiteindelijk 12 dagen zijn gebleven. We hebben enorm veel geluk gehad, want we hebben uiteindelijk allebei nog een dag kunnen catskieen. We ontmoetten daar nl.een Zweeds stel, Johan en Nicole,die op vakantie waren in BC en 6 dagen gingen catskieén. Maar het bleek wat te veel voor Nicole, en dus konden Lammert en ik allebei nog een dag met Johan mee, voor weinig! (Ik kreeg het ook nog kado van Lammert...) Buiten het catsskieën om was er niet meer zoveel verse sneeuw te vinden, dus besloten we ons te verplaatsen naar Rossland, met het skigebied Red Mountain. Daar aangekomen bleken we in een nogal shabby hostel te zitten, dus zijn we maar snel de deur uitgegaan om een koffietje te drinken. Daar kwamen we op straat Johan en Nicole weer tegen! Uiteindelijk nog gezellig met ze uit eten geweest en we mochten zelfs bij hun in het hotel komen ontbijten! Wat wel een luxe was vergeleken bij ons hostel. Maar 1 dag geboard in dit resort. Het zicht was erg slecht en het was nogal regenachtig. Maar wat wel erg relaxed was, was dat je je door een snowhost kon laten begeleiden in het gebied die je dan alle ins en outs laat zien. Wel erg handig als het zicht slecht is!
Na 2 dagen weer door naar het volgende gebied en dat was Revelstoke. Dit gebied staat ook wel bekend als avalanche country, omdat het extreem steil is en er dus ook veel lawines zijn. In dit gebied is het echt wel tricky om het gezekerde deel te verlaten, omdat je heel precies moet weten hoe je weer terugkomt in het gebied. Toen wij er waren, waren er tot dan toe 12 mensen met een helicopter gered uit de backcountry en 14 mensen hadden moeten overnachten in de backcountry. Dus wij zijn toch maar in het gezekerde deel gebleven,(laf, hé) wat overigens ook al behoorlijk extreem was.
Trouwens, het vorige hostel was slecht, maar het hostel in Revelstoke was pas echt ranzig. We zaten in een soort kelder met 30 mensen, zonder ventilatie... En een vies klein keukentje zonder inventaris. Echt iets voor mij!
Omdat de skipassen hier echt heel duur zijn (helemaal vergeleken met het aantal liften wat er gemiddeld is) Besloten we om de volgende dag naar Rogers Pass te gaan. Dit is eigenlijk het begin van de Rockies en erg indrukwekkende bergen. Hoog en supersteil. Er zijn hier geen liften, maar er wordt veel getourd. We wilden hier gaan snowboarden, na eerst met sneeuwschoenen omhoog te lopen. Maar het was super lawine gevaarlijk, dus hebben we geen risico genomen, ook omdat de sneeuw niet echt goed was. Toen hebben we een sneeuwschoenwandeling gemaakt, wat ook erg mooi was!
De dag erna door naar Golden, met het skigebied Kicking Horse. Hier voor 3 dagen een hostel geboekt, dus we waren benieuwd wat dit zou worden... Een drama! We bleken op een soort rangeerterrein voor treinen te zitten in een voormalig hostel.. we waren dan ook de enige gasten, sterker nog, we waren daar echt helemaal alleen!! Zelfs geen eigenaar ofzo. Dus na 1 lugubere nacht zijn we snel iets anders gaan zoeken en toen kwamen we eindelijk in een fantastisch hostel! (zie foto)
Ook dit skigebied is weer aardig extreem (we hebben ze er op uitgezocht...) maar ook hier maar 1 dag geskied omdat er geen verse sneeuw is en dan is die skipas errug duur!
Maar goed, we gaan morgen weer verder. Eerst nog 1 dagje familie van Lammert opzoeken, in Mission (hij heeft ze ook nog nooit gezien) en daarna door naar Vancouver, naar de Spelen. We hebben gehoord dat het helemaal los gaat in het Holland Heineken House, dus we zijn benieuwd. Volgende keer meer in de Olympische editie...
Kus, Deb en Lam
24 Februari 2010 - 09:20
EvaH:
Mooie belevenissen weer! Veel plezier in Vancouver, hopelijk is er nog iets te beleven met al die Svelende...
Have fun! groetjes Eva -
27 Februari 2010 - 18:42
Thomas:
Yooo!
Goeie berichten! Viel spass in Vancouver. Deb succes met je smetvrees in de hostels. Straks afropruik zoeken bij de ploegenachtervolging Helaas geen Nederland in de finale...
Grtz Thomas
27 Februari 2010 - 18:50
Jacqueline:
Ha ski-juf en vriend,
Hier een Zwolse groet! Vanmorgen hebben we weer braaf getraind op de ski-gym, na een week skiën in de Dolomieten. Wij moeten maar eens hard gaan trainen zodat we net zulke afdalingen kunnen doen als jullie. Heel veel plezier straks en schreeuw voor brons! Groet, Jacky -
01 Maart 2010 - 08:51
Mieke:
Yo!
Nou, geen afro pruik gezien hoor! Heb er nog goed op gelet! ben benieuwd naar jullie volgende reis verslag over de spelen! Hier is het om 7 uur in de ochtend al weer licht! De grote ellende is voorbij! Het zonnetje schijnt zelfs vandaag!
Tot later
Miek -
01 Maart 2010 - 13:34
Mirrr:
Hoe was het in het Holland huis? Gefeest?
Vast een lekkere gekte na Nicolien haar gouden race?
Ben benieuwd..
Tof zeg..
Geniet lekker! Liefs -
04 Maart 2010 - 10:31
Johan:
The text is difficult to understand(sorry we haven't learnt dutch yet) but we do recognize you from the photos. Is the house a youth hostel?! Enjoy Whistler! -
04 Maart 2010 - 10:31
Johan: